Meta Or Trans

یکی از فاحشترین و بزرگترین اشتباهاتی که در میان مردم وجود دارد و حتی گاها در میان تحصیلکردگان  و دانشگاهیان نیز این مسئله به وضوح مشاهده مي شود . اشتباه رایج به کارگیری ناصواب دو واژه ماوراءالطبیعه (trans-physics)و مابعد الطبیعه(meta-physics) مي باشد.

اكثرا در تفهيم اين دو دچار مشكل هستند .واژه ي متافيزيك  به معناي مابعد الطبيعه است و شامل مسائل هستي شناسي و مطلق وجود در فلسفه است و وا‍ژه ماوراء الطبيعه به معني مرتبه اي از هستي است كه به عالم مجردات مربوط است.اما بنا بر دليل نامشخصي همه علاقه دارند از واژه متافيزيك براي روح و از اين دست موضوعات استفاده كنند.در صورتيكه اين اشتباه است .

 

با سپاس

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

رنجي كه مي بريم...

دكتر اعواني به مناسبت رونمايي از آرم جايزه بوعلي‌سينا اظهار داشت: در بين كشورهاي اسلامي، تنها كشوري كه داراي فلسفه بوده، ايران است و در ساير كشورها فلسفه منع شده ‌است. در هيچ جايي در عالم اسلام جز ايران، فقيه حكيم را نمي‌بينيد. بوعلي سينا مقام خاصي در حكمت دارد و ارزش او بيش‌تر از آن است كه ما فكر مي‌كنيم. هنوز ارزش واقعي ابن سينا شناخته نشده ‌است.

 اعواني گفت: سي‌وپنج تا چهل‌درصد آثار بوعلي سينا هنوز چاپ نشده و اين در حالي است كه كشورهاي عربي آثار متفكران رده پنجم خود را نيز تا بيست‌بار تجديد چاپ مي‌كنند. عضو شوراي راهبردي جايزه بين‌المللي بنياد بوعلي سينا خاطرنشان كرد: فلاسفه يونان نيز به اين مطلب اعتراف داشته‌اند كه فلسفه از ايران آغاز شده و اين صحبت دوهزار سال قبل گفته شده كه سابقه فلسفه ايران به چندين‌هزار سال پيش بازمي‌گردد. اعواني تصريح كرد: بوعلي سينا هميشه جزو 10 دانشمند برتر بوده و حتا در قياسي كه با ساير دانشمندان اين گروه انجام دادم، از بقيه خيلي بالاتر است؛ اما به او توجه كافي نشده‌ است. زماني كه مطالب او به لاتين ترجمه شد، دانشگاه‌هاي خارج از كشور دگرگون شدند و دانشگاه‌هايي مثل كمبريج و آكسفورد براي چاپ كتاب ابن سينا اقدام كردند.

او با اشاره به ادعاهاي برخي كشورها مبني بر متعلق بودن بوعلي به آن‌ها، بيان كرد: نبايد غصه بخوريم. كشوري كه سابقه‌اش به 200 سال نمي‌رسد، چگونه مي‌تواند ادعا كند ابن سينا را دارد يا كشوري كه يك فيلسوف دسته چهارم هم ندارد، چگونه ادعاي داشتن چنين دانشمندي را انجام مي‌دهد؟ البته ابن سينا متعلق به همه است؛ اما معتقديم از فرهنگ ماست.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

گزارش تخلف
بعدی